perjantai 18. syyskuuta 2015

Spekulointia ja kisafiiliksiä

Noin.
Otsikko kertookin enemmän kuin tuhat sanaa. Mulle linkattiin taas kaverinini toimesta topiikki ht.netistä joka koski Pekkoa. Ja sitä kuinka sen kuvista ei ole tuloksia. Ei ole ei, kun ei ole edes kuvattu vielä. Täältä kun voi jokainen einstein lukea aikaisemmista postauksista, että mahdollisesti kuvautettiin talvella.
Ei kuvattu koska olin raskaana, enkä ala kuljetuskammoista kopsua kuljettamaan mihinkään jos vaarana on tulevan lapseni terveys. Myöskin shiatsu ja kraniohoidot ovat kesken joten uusi yritys olkoon ensi vuoden puolella, ennen kevättä.

Tähän myös aijon samantien selventää, että jos Pekolla on jonkin asteisia kipuja tai vaivoja johon tarvittaisiin jatkuvaa lääkitystä ja mahdollisesti silti kipuilisi niin se pääsee sateenkaarilaitumille. Ei ole mielestäni oikein hevosta kohtaan pitää sitä jatkuvan lääkityksen alla, joka myös pidemmän päälle tuhoaa sisäelimiä.

Toinen asia joka mua suorastaan huvittaa, on mun toruminen siitä että Pekkoa on irtohyppytetty. Hieman huvittaa, että irtohypytyksestä tehdään kauhea haloo, jossa hevonen on täysin oma ehtoisesti hypätä jos on siltä tuntunut. Eikä hevonen sen jälkeen oirehtinut lainkaan, ei kerännyt nesteitä tai taivutellen/selkää koskienkaan reagoinut.
Varsinkin haloon nostaminen sen jälkeen kun aikaisemmin hevosta on yritetty tuloksettomasti ratsuttaa pidemmän aikaa, vaikka hevonen on oirehtinut heittelemällä ihmisiä työkseen alas selästä. Miksi sitä ei paheksuta? Hevostahan on ulkomaita myöten ratsutettu ja tilanne on ollut aina sama, miksi sitä ei ole silloin tutkittu? Itse tuomitsen ennemmin ratsuksi teon siinä vaiheessa kun ongelmia alkaa esiintyä, niitä kuuluu tutkia eikä vain väkipakolla yrittää ratsuksi aiheuttaen mahdollisesti peruuttamatonta vahinkoa sekä hevosen psyykkellee että fyysisellekkin puolelle.

Haluan myöskin korostaa, että hevonen joka seisoo "projektina" meillä tällä hetkellä, ei ole sellainen projekti kuin kuvitella voisi. jos siitä ei ratsua tule, se on ihan fine. Samoin kuin sekin jos se on niin kipeä että pitää lopettaa, sekin on siinä vaiheessa fine, kuhan hevonen ei enempää joudu kärsimään. Ei tätä tehdä minkään tähtäimen kanssa, vaan harrastuksena hevoslähtöisesti. ;)

Jos jollakin on tästä aiheesta kysymistä tai palautetta, sen voi jättää kommentteina tähän, jolloin saa vastauksen suoraan multa, ei tarvii sitten enää arvailla.

Pari viikkoa sitten olimme myös kisoissa.
Saralla hyppäsi yksi tallitytöistämme ja sipellä hyppäsi hänen ylläpitäjänsä.
Luokkina oli 80 ja 60. molemmista meille voitto. Sipelle 60 ja saralle 80 ja hyvänmielen kisat oli taattu :)

Lisään tähän muutaman kuvan sekä sänkkärillä ennen kisoja hyppelyistä, kisoista ja pekosta.

Mukavaa syksyn odotusta, seuraava postaus toivonmukaan käsittelee tiineyttä :)

MaijaEi kommentteja:

Lähetä kommentti